dumma etikuppgift

rädda mig någon, vet verkligen inte vad jag ska skriva. har ju fått noll info liksom. inte konstigt att man är bitter

jag är inte bitter...

...nej då inte alls.

plus att jag precis körde en knappnål rakt igenom min nagel, det gör ont.

Damn you!

Dumma fältstudie, sluta vara så jobbig. Tur att det är slut snart. Helgen har varit lugn, inte gjort så mycket. Men på söndagen var ju duktig och var i skolan vid 10 och plugga med Helen. Sen åkte jag hem till Malin och färgade min overall, så nu är den lila och fin :)

Köpte ett consesus-märke till min overall så nu har jag väl allt till den tills det är dag för nästa kravall. Blir nog tentkravallen tror jag. Köpte även en halsduk idag på stan, den är jättegosig och fin, den är också lila så den matchar overallen. Köpte även tre par halsband och tre par örhängen och ett par solglasögon, inte ritigt säsong nu men därför var dom billiga. Kanske kommer bilder på det.

Imorgon blir det intressant föreläsning om anatomi och fysiologi, och på kvällen bio.



So I won't give up
no I won't break down
sooner than it seems life turns around
and I will be strong
even if it all goes wrong

ta det piano

Idag har det blivit en lång dag, började 8 och har haft information och föreläsning och sen bar det av till Motala. Det var skoj att se avdelningen som vi ska va på och den verkar väldigt bra. Praktiken är i december och är 5 dagar, sen har vi praktik varje termin i ca 1 månad. 

Efter det åkte jag hem och letade runt i staden efter textilfärg till ovven. Hittade till slut på maxi så förhoppningsvis blir det färgning i helgen och då blir det nog bilder sen. Var även en snabb sväng förbi campus valla för att hämta ut mitt pris, blev en bok. Minns inte vad den heter just nu och orkar inte titta. 

Sen var det bara att åka hem och äta och sen åka iväg till CC och se på LHC-SSK. Var väl inte världens bästa match, 3-3 blev slutresultatet och två krossade rutor på rinken.

Har cyklat 20 min igår och idag för mitt förbättringsprojekt, har förbättrat mig lite iaf :) Sen fick jag för mig att färga håret, så nu blev klockan mycket, orka börja 8 imorgon med. Skönt att det strax är helg iaf.



Toodles!

Ny ovve!

Idag var en ganska seg dag som vanligt på onsdagar eftersom vi hade föreläsningar. Dom var ganska flummiga idag plus att jag var jättetrött. Men var och käka på Subway med Helen och Peter och det var smaskens som vanligt. Sen gick jag och Helen på stan en stund och hon köpte en jättesöt overall till sin son Lukas. För er som inte vet är Helen en tjej från min basgrupp på SSK-programmet.

Sen har jag varit och hämtat min nya fina overall (den tredje i ordningen :p), just nu är den vit och inte alls särskillt fin, men den ska bli :) Lite jobbigt att behöva färga, fixa med namn plus andra småsaker och även sätta på ca 60 märken :s Men det ska nog gå.

Passade även på att hämta ut mina biobiljetter till förhandsvisningen av filmen Step Brothers och två hockeybiljetter till matchen imorgon. Så imorgon blir det hockey, ska bli skoj, säsongens första match som jag får se på riktigt. Och så ska jag jobba på CC på lördag, fint med klirr i kassan.

Nu ska jag se ett arkiv x avsnitt och sen sova för imorgon blir det heldag, vi börjar 8.15 och på eftermiddagen är det som sagt studiebesök i motala.



Toodles!

Det är lugnt

Helgen har varit väldigt lugn, var med mamma och pappa på ikano i lördags, fick massor nya kläder så det var skoj. Vi åt även på Chili och det var smaskens, käkade kycklingspett och nudlar med jordnötssås. Söndagen gick åt till att plugga inför måndagens basgrupp, var om lärteorier och hälsoterorier. 

Idag var det föreläsning och sen hade vi kommunikationsövning då vi spelade in på film när vi satt och diskuterade vilka familjer som skulle få hyra våra lägenheter. Det var roligt men lite hemskt att se sig själv på film :) Sen jobbade vi lite med fältstudien, det går ganska bra.

Imorgon är det föreläsningsdags igen, jobbigt och på torsdag blir det Motala. Nu sova

Första gången

Jobbade på Cloetta Center för första gången i kiosken idag. Det gick bra och var jätteskoj. Men nu är jag jätteseg. Annars har jag varit på biokemiföreläsning idag, det var uppfriskande för minnet. Mycket "just det, så var det ja"-upplevelser. Sen var det biblioteksundervisning på HUB.

1 oktober är det förhandsvisning igen, step brothers den här gången. å nu ska jag gå!

Blir bara detta kort inlägg idag.

Tacokväll

Blev en ganska seg förmiddag idag då vi hade föreläsningar, den första var om grupper vilket jag haft om förrut på lärarprogrammet så det kändes mest som repetition. Sen var det om barns psykiska hälsa, den var ganska intressant. Efter det var det lunch och den tillbringades på Ming med tre andra SSK. Var mycket gott o trevligt. På eftermiddagen var det sen patientpanel då lite folk med olika sjukdomar eller handikapp fick berätta och svara på frågor. Var jätteintressant men var sjukt trött då så att det var två timmar utan rast var ingen större hit.

Efter det gick jag på stan, köpte ett läppglans, men det räckte för det var dyrt. På kvällen käkade vi tacos hemma hos Ida och sa hej då till Sofi, det var mysigt och väldigt roligt. Ida lägger säkert upp bilder, håll utkik på hennes blogg: mira83.blogg.se

Nu ska vi äntligen beställa overaller, hoppas dom hinner komma till LeMans-kravallen om jag ska gå på den. Borde cyklat för färbättringsprojektet men kom hem så sent att jag inte orkade.

Snuffs!

praktik

Hittade min VFU-placering idag, ska till Lasarettet i Motala, avd 5 (Avd 5 vårdar patienter med internmedicinska sjukdomar och har inriktningen mag-, tarm-, lung-, infektionssjukdomar och diabetes.) Lite trist att man inte får vara i Linköping men avdelningen verkar spännande iaf.

Jobbade på posten idag, alltid bra med klirr i kassan. Ska även jobba första gången på cloetta center på torsdag, det ska bli spännande. Även elitseriepremiär då, i år gäller det, tredje gången gillt! LHC = SM-guld 2009!

Imorgon blir det föreläsningsdag som vanligt på onsdagar och sen blir det tacokväll med FOUL-tjejerna:) Blir gott och roligt.

Nu är det sovdags

vem var det som vann? inte var det M iaf :)

Ännu en ny vecka står för dörren. Har varit lite dålig på att uppdatera men det känns som att det alltid har kommit saker ivägen.

Nollningen slutade jättebra sen, sittningen var otroligt härlig, men typiskt nog glömde jag kameran hemma då så har inte så mycket foton därifrån.

Denna vecka har varit bra, har väl inte hänt så mycket, har mest pluggat. Men i helgen var det drat' i spat' eller draget 2008, var inte på kravallen men däremot var jag på tävlingen på lördagen. Tävlingen går ut på att det är dragkamp över tinnerbäcken och förlorarna dras ner i det underbart kalla vattnet. Det gick inte så bra för lärarnas fina bananer eller för HUs lag. Det som var bra var att det inte var M eller I som vann i år som vanligt utan i år vann HG!!! Världens bästa partyställe!

Sen gick jag, Malin, Julia, Kristina och Richard och käkade pizza på ekkällan, det tog lång tid innan vi fick pizzan men den var god iaf, sen satt vi där och snacka i två timmar. Det var väldigt trevligt, alltid roligt när man träffar sina lärarkompisar. Sen på kvällen så hade jag, Malin och Julia filmkväll. Vi såg miss potter och Young people fucking... de var bra och lite småroliga. Och nej, det är inte en porrfilm, även om den handlar mycket om sex. Söndagen blev slappdag, men har iaf fått alla mina filmer nu :)

Ljög visst lite förrut när jag sa att inget hänt i veckan, var på bio två gånger ju. På tisdagen var jag själv och såg mumien 3, skönt att ha en egen soffa för sig själv :p Den var helt okej för mig, men jag har ju konstig filmsmak, gillar typ allt. tror nog inte alla skulle gilla den filmen. Sen på torsdagen var jag och Kristina och såg Dark Knight, den var superbra, se den om du inte har det! Heath Ledger var grym!

Har ont i tummen för jag har slitit bort märken från min gamla overall, ska beställa en ny i veckan så jag har den om jag ska gå på LeMans-kravallen.

Nu måste jag åka till skolan, dags för basgrupp!

snart så

Idag är det torsdag, snart är det lördag vilket betyder att man inte behöver se ut som en idiot längre :) Eller ja, man slipper ha mössa och skylt för att man blir etta, sen kanske folk tycker att man ser konstig ut ändå...



Idag hade vi ledigt, men jag satt och forskade lite om stress inför morgondagens basgrupp. Hittade mycket andra intressanta saker faktiskt, men även det jag var ute efter.

På kvällen så var vi i valla och grillade lite med SSKål, vårat festeri, var även lite annat folk där, som FOUL tex :) Och jag fick för mig att jag skulle gyckla, så det gjorde jag, körde mamma kommer, det var kul.

Säger grattis till världens sötaste Jessan som klarade uppkörningen idag, nu har hon fått amerikanskt körkort!


Var även och tog en snabbfika med Micke på stan, gillar inte snabbfikor, man känner sig stressad. Men var ju tvungen att åka för att hinna med nollningen.


För finnar, och ryssar och linköpingsbor
de har det värre än du nånsin tror
det blir inget raj-raj när lampan är släckt
om man har en ful dialekt

(Medsex)

konstigt

Hmm, det verkar som besökarna i bloggen minskar ju fler inlägg jag skriver... Det var konstig tycker jag, eller så gillar inte folk mina inlägg. Men det struntar jag i, är man intresserad kan man ju läsa.

Idag hade vi tre stycken föreläsningar på förmiddagen, den första var inte alls särskillt bra plus att jag var supertrött, så jag somnade nog lite. Den andra var inte så mycket matnyttigt i men den var rolig och bra, lite lärde man sig nog. Den sista var också bra och den var bra för framtiden.

På eftermiddagen var det sen Kalas, och först var det mässa som jag gick på. Det var roligt och man fick massor roliga gratisprylar. Mässor är studentens bästa vän :) Ikväll nu är det massor på scen och så, bland annat Mando Diao, men jag orkar inte gå, är hemma och kurerar min förkylning så gott det går istället.

Efter föreläsningarna idag fanns det en trevlig överaskning vid bilen, hade fått parkeringsböter fast jag betalat parkeringsbiljett, men supermamma fixar allt :) Hade inte varit roligt att betala 400:- när man redan betalat över 30:-

Tjipp o hej

vi testar något nytt

Bestämmde mig för att byta design nu, finns inte så mycket roligt och jag orkar inte fixa en egen design nu så det får bli den här tråkiga, men den är ju stilren iaf :p

Idag hade vi vårat första basgrupptillfälle, det var roligt och bra. Nu förstår man lite mer vad man ska göra. Våran handledare är jättebra och har hjälpt till att skriva en av våra kurslitteratursböcker.

På kvällen idag hade vi som sagt ärtor och punsch tillsammans med läkarna, dom är trevliga små prickar :) När det var slut blev det lite partaj på HG, träffade Malin, Julia och Maria med och vi skakade lite rumpa tillsammans.

Imorgon föreläsningar o sedan kalas!

femhundratjugofemtusensexhundra...

Nu är det igång, HEL-kursen verkar kul och intressant men mycket jobb. Blir nog som dom sa första dagen: att plugga på HU är lite jobbigare - men mycket roligare. I min basgrupp är vi två sjuksköterskor från Linköping, en sjuksöterska från Norrköping, två läkare (den ena är gruppens enda manliga medlem...), en sjukgymnast, en arbetsterapeut (?) och en logoped.

I kursen ska vi bland annat göra ett förbättringsprojekt där man ska försöka förbättra något, jag tror jag ska ta nåt med träning, typ förbränning eller kondition. Det kan behövas :)

På kvällen idag skulle vi ha mys med våra nolle-grupper, men först kom ÖF på besök och berättade saga, gyckla lite och sedan testade de nolle-skyltar. Det var väldigt roligt, min skylt fick godkänt, men det var inte alla som fick. Deras fick en ganska omild behandling och sen fick de nya skyltar, en var pyttelite, en var ganska normal och den sista var säkert 1,5 meter lång... :s Efter det gick vi o fika på stan, var inte jättegott, men det dög.

Imorgon är det dags för ärtor och punsch med läkarna på HG, ska bli väldigt skoj. Meby I see you there!

Ja David, Truckee är staden som Jessan befinner sig i :)



SSK, vi dricker gärna alkohol
SSK, vi super gärna till
och den som inte spriten tål
på denne sätter vi en nål
SSK, nu bringar vi en....
....skåål, skåål, HUB, HUB